Blended

Lean Six Sigma - van Preventie naar Perfectie

LSSC LEAN SIX SIGMA e-Learning

Kies de voor u geschikte e-Learning en direct na de eenvoudige financiële afhandeling kunt u inloggen en dus meteen starten waar u zelf wilt. Niet wachten op de bevestiging ivm voldoende aantal deelnemers of aansluitend in een andere regio. Een druk leven met veel andere activiteiten? Dan is E-Learning een uitstekende keuze. In uw eigen tempo helemaal zelf bepalen wanneer en waar en hoelang. Heeft u behoefte aan extra uitleg en voelt klassikaal dan toch vertrouwder dan blijft inschrijven voor een training op een LSSC locatie een optie.

                                       LSSC e-learning

 

Om juiste beslissingen te nemen moet dus geschikte informatie verzameld worden en moet men weten hoe deze informatie kan worden gebruikt. Six Sigma is daarnaast ook een managementstijl gebaseerd op een gestructureerde projectmanagement organisatie. Ook in Nederland zien we dat Six Sigma steeds meer wordt toegepast door zowel profit- als non-profit organisaties. Six Sigma is ook zeer goed toepasbaar in het Midden- en Klein Bedrijf.

SUCCES METHODE

De DMAIC-methode is een bewezen succesvolle methode die bij juiste toepassing voor fantastische resultaten zorgt. Deze methode is de rode draad in onze Lean Trainingen.

Stap 1: Define
Operational Excellence begint bij de definitiefase. Het is belangrijk de klantwens te beschrijven, inclusief de minimale en ideale performance. Op basis daarvan vorm je een verbeterteam. De definitiefase bestaat uit twee stappen: projectselectie & scope en definitie van defect/klantwens.

Stap 2: Measure
De volgende stap in de methode is de meetfase. In deze fase definieer je het defect, beschrijf je het proces en verzamel je basisinformatie over de presentatie van het product of het proces. Je stelt verbeterdoelen op en zorgt voor een geschikt meetsysteem.

Stap 3: Analyse
Na de definitiefase en de meetfase is het tijd om vast te stellen welke procesparameters (inputs/X’s) het meeste effect hebben op de kritische procesresultaten (outputs/Y’s). Dit gebeurt in de analysefase. Deze fase bestaat uit twee stappen: het bepalen van mogelijke oorzaken (X) voor de variatie in de output (Y) en het bepalen van de hoofdoorzaken (Y).

Stap 4: Improve
Tijdens deze fase identificeer je verbetermogelijkheden waarmee je kunt onderbouwen dat projectdoelstellingen worden behaald. Deze fase bestaat uit de volgende stappen: het bepalen van de optimale oplossing en het toetsen van deze oplossing.

Stap 5: Control
De laatste fase van het stappenplan is de controlefase. In deze fase wordt de gekozen oplossing geïmplementeerd. Belangrijk hierbij is dat deze wordt geborgd in het proces en in de organisatie. Deze fase bestaat uit drie stappen: het borgen en analyseren van het meetsysteem, het implementeren en aantonen van verbetering en de projectdocumentatie en overdracht.

Hoe kunt u eenvoudig een e-Learning uitzoeken, betalen en bestellen:

LSSC Quick Guide

Call Now Button

X