Green Belt Lean Management Training

Lean Six Sigma - van Preventie naar Perfectie

Doelgroep & Doelstellingen & Resultaat

Doelgroep - Voor wie is deze training bestemd? De LSSC-training Green Belt Lean Management is uitstekend geschikt voor projectleiders, afdelingsmanagers, adviseurs, teamleiders, proceseigenaren en procesbeheerders. Na deze training is eventueel doorstroming naar Green Belt Lean Six Sigma of afhankelijk van vooropleiding Black Belt Lean Six Sigma mogelijk. De opleiding is uitstekend geschikt voor leidinggevenden en professionals die betrokken zijn bij verbeterprojecten en van wie een concrete en aantoonbare bijdrage wordt verwacht. De Green Belts kunnen onder leiding van Black Belts zwaardere projecten oppakken. De Green Belts zorgen voor de uitvoering van de werkzaamheden volgens de DMAIC Methode en ondersteunen daarbij de Black Belt in de verbeterprojecten. Zij weten waar de voordelen te plukken zijn en de gestructureerde aanpak die zorgt voor de verbetering is hun alom bekend.

Doelstelling - Waarom deze training? Na deze training kijkt u anders tegen processen aan. U kunt overbodige activiteiten identificeren en procesprestaties objectiever beoordelen. U beheerst de instrumenten waarmee u processen efficiënter kunt inrichten en fouten kunt reduceren. Betere procesprestaties en een hogere kwaliteit zijn het resultaat. Dit vertaalt zich in lagere kosten en een hogere klanttevredenheid.  

Resultaat - U kent de filosofie en basisprincipes van Lean Six Sigma. U beschikt over brede kennis van procesverbetering volgens de Lean Six Sigma-methodiek. U heeft de capaciteiten om de Lean Six Sigma-methode toe te passen in uw organisatie. U bent in staat om leiding te geven aan verbeterteams. U kunt een Lean Six Sigma-projectplan (Charter) opstellen. U bent in staat om zelfstandig eenvoudige analyses met Minitab uit te voeren. U bent optimaal voorbereid op het Green Belt Lean Management-examen.

Inhoud
In deze uitgebreide training leer je eerst de achtergronden van Lean Management en Six Sigma kennen en hoe deze twee elkaar versterken. We leren je alle belangrijke instrumenten uit de Lean Six Sigma toolbox en je gaat er zelf actief mee aan de slag. In deze training gebruiken we daarvoor een diversiteit aan Lean games, video’s en een praktijksimulatie. Op deze manier wordt de theorie direct zichtbaar in de praktijk.

Het is belangrijk dat verbeteringen worden doorgevoerd en geaccepteerd door management en medewerkers. Daarom krijgt het onderwerp verandermanagement veel aandacht tijdens deze Lean Management Green Belt training. De training is opgesteld volgens de 5 stappen van de Lean Six Sigma methodiek: Define, Measure, Analyze, Improve en Control (DMAIC).

Lean Game
Tijdens de opleiding wordt de door LSSC zelf ontwikkelde ‘Lean Moer-Bout game’ gespeeld. In de trainingen speciaal voor de industrie zal hier een simulatie plaatsvinden tussen een leverancier, die bestellingen via de webshop binnenkrijgt en vervolgens via diverse afdelingen en externe partijen laat afleveren bij de klant. Een zeer reële situatie waar gekeken wordt naar de beroemde verspillingen, de flow in het proces en de bottlenecks. Voor dienstverlenende bedrijven vindt er een Game plaats die zich meer richt op de flow binnen de samenwerkende afdelingen.

Overzicht v.d. tools
Hieronder vindt u een overzicht van de tools en onderwerpen die worden behandeld tijdens de training:

           Lean Management Principes (Waarde, Flow, Pull, ..)
           Project Management (Roles & Responsibilities, Project Charter, DMAIC, ..)
           Voice of the Customer & CTQ Flowdown
           Process Performance Metrics
           Process Flow Mapping & SIPOC & Makigami
          5S werkplekorganisatie
          VSM – Value Stream Mapping (Current & Future)
          Kaizen Continu verbeteren / PDCA
          Lean simulatiegame, Six Sigma case & proefexamen

 

Programma - Green Belt trainingsprogramma

           Introductie in Lean Six Sigma 
o          Waar komen de methodieken vandaan?
o          Hoe versterken Lean en Six Sigma elkaar?
o          Voorbeelden van effectieve Lean Six Sigma projecten
o          Klantwaarde en 8 vormen van verspilling

           Define
o          Opstarten van een project
o          Voice of the Customer
o          Value Stream Mapping, SIPOC, Makigami

           Measure
o          Data en data verzamelen
o          Flow en Pull
o          Kanban

           Analyze
o          Basiskennis statistiek

           Improve
o          Oplossingen genereren
o          Selecteren van de beste oplossingen
o          Uitvoeren pilots
o          Veranderingen succesvol doorvoeren

           Control
o          Perfectie
o          5S, Kaizen en Poka Yoke
o          A3 management
o          Controlplan
o          Projectafsluiting

Duur v.d. training
Deze Green Belt Lean Management opleiding bestaat uit 4 dagen. De training wordt gegeven om de 2 weken 1 dag. De trainingsdagen zijn van 09:30 tot 16:00 uur. Tussen de blokken door worden huiswerk opdrachten gegeven. Door om de twee weken 1 dag deze training te volgen is de belasting tussen werk, prive en studie heel acceptabel. Deze worden in de groep behandeld. Flexibiliteit mag van ons verwacht worden. Is er door de werksituatie geen mogelijkheid overdag dan zijn avondtrainingen op verzoek wellicht mogelijk. Eventueel is ook de zaterdag in te plannen. Mogelijkerwijs zal dan de totale periode verlengd worden, maar is uiteraard bespreekbaar.

Niveau/vooropleiding
MBO/ HBO / HBO+. Affiniteit met statistiek is wenselijk. Het is wenselijk om ervaring te hebben met projecten. Ook bent u betrokken bij verbeterprojecten die momenteel in uw eigen organisatie plaatsvinden.

Studiebelasting
U haalt het meeste rendement uit een Lean Management Green Belt training als u voor en na ieder blok de leerstof bestudeert en het volgende trainingsblok alvast doorneemt. Onze vuistregel is 8 uur les is 8 uur voorbereiding en bestudering. De studiebelasting bedraagt daarmee circa 32 uur.

Minimum aantal deelnemers
De training gaat door bij minimaal 5 deelnemers.

Studiewijze
Tijdens de opleiding staat het werken volgens de Lean Six Sigma- methodiek centraal. Door theorie, oefeningen en eventuele praktijkopdrachten raakt u thuis in de materie. Oefeningen en proefexamens bereiden u optimaal voor op het Green Belt - Lean Management examen. De gehele opleiding wordt op interactieve wijze verzorgd door een Master Black Belt met een brede ervaring in de toepassing van de Lean Six Sigma- methodiek.

Praktijkopdracht: (optioneel)
U voert een Lean Six Sigma project volgens de DMAIC aanpak uit in uw eigen organisatie. De vorderingen van het project lopen parallel aan de theorie van de bijeenkomsten en tijdens de laatste bijeenkomst presenteert u de resultaten van uw project.

Coaching (Niet voor niets Lean Six Sigma Coaching)
In de trainingsperiode wilt u ook graag op het werk het een ander gaan doen, maar de echte praktijkervaring ontbreekt nog. Coaching is dan wenselijk en dit kan zowel telefonisch maar ook ter plaatse gedaan worden. Lean implementatie is maatwerk waardoor het kostenaspect bespreekbaar is om het rendement van de coaching tot zijn volste recht te laten komen.

LSSC Locaties
De trainingen vinden plaats op goed bereikbare trainingslocaties op de volgende locaties in Nederland. Er is altijd wel een training bij u in de buurt.

Incompany
Deze training kan incompany worden verzorgd. Een incompany training biedt u de mogelijkheid om de training bedrijfsspecifiek te maken, zodat tijdens de training direct de vertaalslag wordt gemaakt tussen de theorie en uw eigen praktijk. Neemt u contact met ons op voor de diverse mogelijkheden. Bij meerdere deelnemers per bedrijf is een groepstarief bespreekbaar

Investering

Deze complete 4-daagse Green Belt Lean Management opleiding kost € 1500,- per deelnemer. De prijs is exclusief BTW maar inclusief:

·        Nederlandstalige trainingsmanual pdf - per email
·        Templates
·        deelname lean game
·        officieel certificaat van deelname
·        lunch op de LSSC locaties

Package Deal
Doorstappen naar een vervolgtraining om het maximale uit uw training te halen? Een forse korting bieden wij aan als u van een Lean Management training doorstapt naar een Lean Six Sigma training.

        Wilt u meer medewerkers certificeren, dan is een projectprijs mogelijk.

Studie financiering en fiscale regelingen
» Wellicht komt u hiervoor in aanmerking ...klik hier voor meer info....

 

Certificering
Na afloop van deze Green Belt Lean Management training eindigt deze met een Nederlandstalig examen welke leidt tot een theoriecertificering en ontvangt u na het behalen van het benodigde aantal punten (Minimaal 70% goed)  een internationaal erkend LSSC Lean Management Green Belt certificaat.

Om dit te bereiken dient u te voldoen aan de volgende eisen:
Het certificaat van deelname. Deze heeft u behaald door de volledige training te volgen.Slechts 1 dag mag worden gemist.
Theorie examen. Kennis van de theorie wordt getoond door het maken van een examen. Hierin worden alle onderdelen van de training getoetst. Het gaat hierbij om een examen dat bestaat uit 40 multiple choice vragen.
 
Minitab 17 zal in deze fase NIET worden gebruikt   

De LSSC Trainers & Coaches
Gecertificeerde en ervaren Black Belts / Lean expert met meer dan 5 jaar concrete praktijkervaring. Ervaren met het werken met operationele teams en makkelend schakelend tussen de werkvloer, lijnmanagement en project/programmaorganisatie. 

 

© leansixsigmacoaching.nl Alle rechten voorbehouden
Call Now Button