LSSC Lean Six Sigma Coaching is door de Cardiff University geaccrediteerd om Lean Management en Lean Six Sigma certificeringen toe te kennen volgens het Lean Competence System (LCS) en daarom mogen wij internationaal erkende certificaten uitgeven. Het framework bestaat uit 7 levels die overeenkomen met de verschillende kleuren belts die gebruikt worden om verschillende rollen (en daarmee het kennis- en ervaringsniveau) aan te geven.

Het Lean Competence System is een internationaal gerenommeerd framework voor Lean Six Sigma trainingen en ontwikkeld in samenspraak met Cardiff University.
Cardiff en het aan LCS gekoppelde leancompetency.org hebben een leidende positie in de wereld op het gebied van onderzoek en educatie in innovatie en toepassing van Lean Management en Lean Six Sigma in diverse sectoren.

 

Op basis van de inhoud van de LSSC Lean Six Sigma Coaching trainingen en de richtlijnen van het LCS hanteren wij de volgende kleuren belts met de daarbij behorende levels voor onze trainingen.

• Yellow Belt Lean Management   LCS level 1a
• Yellow Belt Lean Six Sigma        LCS level 1a   

• Green Belt Lean Management   LCS level 1b
• Green Belt Lean Six Sigma        LCS level 1b              

• Black Belt Lean Management    LCS level 1c
• Black Belt Lean Six Sigma         LCS level 1c

• Master Black Belt                       LCS level 2a
• Master Black Belt Leadership    LCS level 2b

Elk level stelt eisen aan onderwerpen die behandeld moeten worden, het aantal studie-uren, manier van toetsing en bijvoorbeeld aantal jaren ervaring.

Op de certificaten staat separate vermelding van Lean Management of Lean Six Sigma.

De Accreditatie van het LCS vergt een intensieve audit op het volledige learning management system van een trainingsorganisatie. Je ontvangt daarom van LSSC Lean Six Sigma Coaching een officieel internationaal erkend LCS & Cardiff University certificaat op het betreffende niveau.

Veel grote bedrijven waaronder KPMG, ABN AMRO en Achmea hebben het LCS raamwerk gebruikt voor het ontwikkelen van Lean trainingen.
Het is een kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van continu verbeteren.