Hoe kunnen we helpen?
Categorieën
< Alle onderwerpen
Print

Elevator Pitch

Een goede pitch is als Yellow, Green of Black Belt essentieel om duidelijk te kunnen maken wat Lean Management of Lean Six Sigma kan betekenen voor de klant, de organisatie en voor jou. Maar hoe geef jij de perfecte pitch?

Stel je het volgende voor: Je stapt met twee collega’s een lift in. Terwijl je omhoog zoeft, vragen ze aan jou: “Hey goedemorgen, jij bent toch gestart met een training Green Belt Lean Six Sigma?, Waar gaat dat over?” Eenmaal aangekomen op je verdieping weten zij precies wat Lean Six Sigma betekend voor het bedrijf, voor de klanten en ook voor het personeel.

Dat is het idee van de elevatorpitch: een kort en bondig praatje waarmee je iemand anders duidelijk kunt maken waar het om gaat.

  1. Lean gaat over het tegengaan van de verspillingen in onze organisatie
  2. Six Sigma gaat over de procescontrole van onze  werkzaamheden
  3. …..en zeker niet onbelangrijk: “What’s in it for me/you?”

En hoewel het aantrekkelijk is om maar gewoon ergens te beginnen met je verhaal, zit er een hele strategie achter die pakweg anderhalve minuut aan informatie.

Juist als je zo kort de tijd hebt, moet je precies weten waar je het over hebt en hoe het snel begrepen kan worden. Het Lean-vakjargon gebruiken vraagt direct extra uitleg dus beter om dat niet te doen.

Inhoudsopgave