Lean Competency System (LCS)

Accreditatie voor organisaties en individuele Lean Six Sigma certificering

Lean Six Sigma Coaching erkend door Internationaal LCS & Cardiff University

 


Het Lean Competence System is een Internationaal gerenommeerd framework voor Lean Six Sigma trainingen en ontwikkeld in samenspraak met Cardiff University.
Cardiff en het aan LCS gekoppelde leancompetency.org hebben een leidende positie in de wereld op het gebied van onderzoek en educatie in innovatie en toepassing van Lean Management en Lean Six Sigma in diverse sectoren.

Veel grote bedrijven waaronder KPMG, ABN AMRO en Achmea hebben het LCS raamwerk gebruikt voor het ontwikkelen van Lean trainingen. Het is een kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van continu verbeteren.

Het LCS legt de focus vooral op Lean en Change Management. Ook Six Sigma elementen komen hierin terug, maar het accent ligt veel minder op statistiek vergeleken bij de IASSC, IILBC en de ASQ. 

Het LCS accrediteert op 7 verschillende niveaus
- 1a Awareness 
- 1b Diagnosis & Analysis 
- 1c Implementation & Improvement 
- 2a Implementation & Design 
- 2b Implementatie & Leadership 
- 3a Strategic Enterprise 
- 3b Strategic Supply Design 

 

LSSC Lean Six sigma Coaching is door de Cardiff University geaccrediteerd om Lean Management en Lean Six Sigma certificeringen toe te kennen volgens het Lean Competence System (LCS) en daarom mogen wij Internationaal erkende certificaten uitgeven. Het framework bestaat uit 7 levels die overeenkomen met de verschillende kleuren belts die gebruikt worden om verschillende rollen (en daarmee het kennis- en ervaringsniveau) aan te geven.

Elk level stelt eisen aan onderwerpen die behandeld moeten worden, het aantal studie-uren, manier van toetsing en bijvoorbeeld aantal jaren ervaring. 
Op basis van de inhoud van de LSSC Lean Six Sigma Coaching trainingen en de richtlijnen van het LCS hanteren wij de volgende kleuren belts met de daarbij behorende levels voor onze trainingen:
- White Belt .…………….......………… 2 dagen ….. geen LCS level en dus geen officiële belt, wel een LSSC Certificaat van deelname
- Yellow Belt ………………….......…… 4 dagen ….. LCS level 1a
- Green Belt …………………........…… 6 dagen .... LCS level 1b
- Black Belt …………………….........… 10 dagen ... LCS level 1c
- Master Black Belt …………….....… 4 dagen .... LCS level 2a 
- Master Black Belt Leadership … 4 dagen …. LCS level 2b

 

De Accreditatie van het LCS vergt een intensieve audit op het volledige learning management system van een trainingsorganisatie. Je ontvangt daarom van LSSC Lean Six Sigma Coaching een officieel Internationaal erkend LCS & Cardiff University certificaat op het betreffende niveau.

 

LCS (accreditatie voor organisaties en individuele Lean Six Sigma certificering)

Het Lean Competence System is ontwikkeld in samenspraak met Cardiff University.
Veel grote bedrijven (zoals KPMG, ABN AMRO en Achmea) hebben dit raamwerk gebruikt voor het ontwikkelen van Lean trainingen. Het LCS legt de focus vooral op Lean en Change Management. Ook Six Sigma elementen komen hierin terug, maar het accent ligt veel minder op statistiek vergeleken bij de IASSC en de ASQ. 

Het LCS accrediteert op 7 verschillende niveaus
- 1a Awareness 
- 1b Diagnosis & Analysis 
- 1c Implementation & Improvement 
- 2a Implementation & Design 
- 2b Implementatie & Leadership 
- 3a Strategic Enterprise 
- 3b Strategic Supply Design 

Globaal kun je stellen dat niveau 1a overeenkomt met een Yellow Belt of kennismakingsworkshop (circa 6 uur training).
Niveau 1b en 1c vergen beide ongeveer 20 uur studie en zijn vergelijkbaar met het behalen van een Green Belt.
Vanaf 1c betreft het Black Belt niveau of hoger.  

Accreditatie van het LCS vergt een intensieve audit op het volledige learning management system van een trainingsorganisatie. Volg je succesvol een training bij een LCS geaccrediteerd trainingsbureau dan krijg je een officieel erkend LCS & Cardiff University certificaat op het betreffende niveau.

Je kunt je bij het LCS ook laten certificeren als je geen geaccrediteerde LCS opleiding hebt gevolgd. Hiervoor zul je je Lean ervaring moeten aantonen door het uploaden van meerdere cases en het doen van een examen.

Wij hebben heel bewust gekozen voor de LCS accreditatie, omdat we daarmee onze deelnemers niet alleen de beste bagage mee geven voor een succesvolle Lean aanpak, maar ook omdat het certificaat Internationaal erkend wordt.

Zo weet je zeker dat een training bij LSSC Lean Six Sigma Coaching van grote waarde is. 

Wil je meer lezen over onze trainingen en onze accreditatie?
Kijk dan eens bij onze White, Yellow, Green en Black Belt trainingen.

 

LSSC Students

LEAN SIX SIGMA COACHING

"Aangepast aan ieders mogelijkheden! Individueel, klassikaal en blended learning met coaching zorgde ervoor dat wij allemaal met goed gevolg de training hebben kunnen afsluiten"

Haal alles uit jezelf

Jij maakt daadwerkelijk zelf het verschil

In je eigen tempo  wanneer het jou het beste past

Ongestoord in je eigen omgeving zoals jij dat wilt 

Individueel, maar met je eigen coach altijd dichtbij

knal jij uit de startblokken als het echt nodig is?

Start nu!!

© leansixsigmacoaching.nl Alle rechten voorbehouden
Call Now Button

X