LSSC Certificeringen

Lean Six Sigma - van Preventie naar Perfectie


Er zijn veel kleine en grote kwaliteitsorganisaties die een standaard hebben gezet of proberen te zetten waar de Belts aan moeten voldoen. Een aantal bekende zijn:

American Society for Quality (ASQ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

International Association for Six Sigma Certification (IASSC)

 

 

 

International Independent Board for Lean Certification (IIBLC)

Lean Management, Lean Six Sigma en in meerdere kleuren (White, Yellow, Green en Black)  hebben inmiddels hun intrede gedaan vanaf het moment dat in de jaren ‘90 Six Sigma als norm werd gesteld door General Electric. Doordat Lean complementair is aan Six Sigma is de term Lean Six Sigma ontstaan.

Wij werken oa volgens de normen van de American Society for Quality (ASQ), the IASSC en IIBLC (uitsluitend Lean). Zij hebben wereldwijde normen vastgesteld voor de inhoud van Lean of Lean Six Sigma trainingen. Daarnaast is het ook mogelijk om via ons een officieel en internationaal Lean Six Sigma examen af te leggen tegen de voorwaarden van de certificerende organisatie.LSSC voldoet als opleidingscentrum aan de normen gesteld in het BOK (Book of Knowledge) voor Lean Six Sigma trainingen. In theorie mag iedereen zich Green Belt noemen, er is namelijk geen officiële instantie die bepaald wat je moet kunnen en kennen om een Green Belt te zijn. De LSSC opleidingen zijn door een aantal organisaties erkend zowel in Nederland als internationaal. Het LSSC-theoriecertificaat is het schriftelijke bewijs dat u de Lean en Six Sigma methoden en technieken beheerst, op het niveau van een World Class Lean Six Sigma Green Belt. De LSSC opleidingen kennen een curriculum welke in lijn is met de internationaal erkende ‘Body Of Knowledge’ van ASQ en IASSC. De LSSC-docenten staan met de voeten in de klei, onder andere vanwege hun werkzaamheden binnen de consultancy en interim professionals tak

 

 

De trainingen worden gegeven door ervaren Lean Six Sigma (Master) Black Belts. Praktijkvoorbeelden, simulatiegames en oefeningen zorgen ervoor dat de theorie van Lean en Six Sigma duidelijk wordt. Het doel is het kunnen inzetten van de verschillende stukken gereedschap uit de Lean-Toolbox in de eigen praktijk. Als afsluiting wordt een theoretisch examen afgenomen en ontvang je, bij voldoende aantal punten, het LSSC Lean Management of Lean Six Sigma certificaat. 

Naast het officiële Lean Six Sigma Green Belt certificaat kun je ook jouw officiële Lean Six Sigma praktijkcertificaat behalen. Om dit certificaat te behalen voer je een eigen Lean Six Sigma project uit waarbij je wordt begeleid door een (Master) Black Belt.

Tijdens de begeleiding wordt je getoetst door middel van opgeleverde documenten, verzamelde data etc. Daarnaast word je gecoacht tijdens de uitvoering van data analyses, Value Stream Map sessies, 5S sessies en meer. Ter afronding vindt een certificeringsgesprek plaats met jouw opdrachtgever en begeleider.  Bij een positief eindoordeel ontvang je het officiële Lean Six Sigma praktijkcertificaat.

Trainers & Coaches

De LSSC Trainers & Coaches
Gecertificeerde en ervaren Black Belts / Lean expert met meer dan 5 jaar concrete praktijkervaring. Ervaren met het werken met operationele teams en makkelend schakelend tussen de werkvloer, lijnmanagement en project/programmaorganisatie. 

 

Call Now Button

X