LSSC Workshops & Coaching on the Job – Lean Six Sigma

Lean Six Sigma - van Preventie naar Perfectie

Doelgroep & Doelstellingen

Doelgroep - voor wie zijn de workshops en is coaching on the job geschikt?

Voor projectleiders, afdelingsmanagers, teamleiders, proceseigenaren en procesbeheerders.

Binnen de industtrie ook voor design-, proces- en kwaliteits engineers. Wellicht al bekend met Lean Six Sigma maar het omzetten naar de echte praktijk is en blijft vaak nog even lastig. En dat terwijl er verbeteringmogelijkheden liggen die veel geld kunnen besparen. Dan zijn maatgesneden workshops die in-company gegeven kunnen worden en/of coaching on the job welkome aanvullingen om dan samen de verbeterprojecten succesvol te maken.

Resultaat:
- uw project kan succesvol en snel gedaan worden
- uw kersverse Lean Six Sigma medewerker/leidinggevende leert om de theorie om te zetten naar de praktijk.
- uw medewerkers zien dat het goed is en de motivatie krijgt een boost
- afhankelijk van het doel van het project worden kosten bespaart of kwaliteit verbetert.

 

Diverse workshops

De DMAIC-methode is een bewezen succesvolle methode die bij juiste toepassing voor fantastische resultaten zorgt.

Stap 1: Define
Operational Excellence begint bij de definitiefase. Het is belangrijk de klantwens te beschrijven, inclusief de minimale en ideale performance. Op basis daarvan vorm je een verbeterteam. De definitiefase bestaat uit twee stappen: projectselectie & scope en definitie van defect/klantwens.

Stap 2: Measure
De volgende stap in de methode is de meetfase. In deze fase definieer je het defect, beschrijf je het proces en verzamel je basisinformatie over de presentatie van het product of het proces. Je stelt verbeterdoelen op en zorgt voor een geschikt meetsysteem.

Stap 3: Analyse
Na de definitiefase en de meetfase is het tijd om vast te stellen welke procesparameters (inputs/X’s) het meeste effect hebben op de kritische procesresultaten (outputs/Y’s). Dit gebeurt in de analysefase. Deze fase bestaat uit twee stappen: het bepalen van mogelijke oorzaken (X) voor de variatie in de output (Y) en het bepalen van de hoofdoorzaken (Y).

Stap 4: Improve
Tijdens deze fase identificeer je verbetermogelijkheden waarmee je kunt onderbouwen dat projectdoelstellingen worden behaald. Deze fase bestaat uit de volgende stappen: het bepalen van de optimale oplossing en het toetsen van deze oplossing.

Stap 5: Control
De laatste fase van het stappenplan is de controlefase. In deze fase wordt de gekozen oplossing geïmplementeerd. Belangrijk hierbij is dat deze wordt geborgd in het proces en in de organisatie. Deze fase bestaat uit drie stappen: het borgen en analyseren van het meetsysteem, het implementeren en aantonen van verbetering en de projectdocumentatie en overdracht.

Klik hier voor de productpagina

Locatie(s)
LSSC Trainingen zijn allemaal maatgesneden, interactief en tijdens de trainingen worden door het houden van tussentijdse evaluaties de voortgang bewaakt . 

LSSC Blended-learning
Blended Learning, e-Learning, Groepsttrainingen maar ook volledig individueel behoort tot de mogelijkheden.

Investering

Coaching wordt door LSSC aangeboden omdat bij complexe vraagstukken de praktijk nu net even iets laat zien wat niet zomaar even beschreven staat.
De kosten voor de coaching en de daarbij behorende adviezen zijn slechts een fractie van de opbrengst die gerealiseerd wordt. Vraag maar naar de mogelijkheden die voor u van toepassing zijn.

 Certificering
Diverse workshops zoals oa  "5S-werkplekorganisatie" zijn snel te organiseren. Certificering op basis van een deelnamecertificaat.

Poster 5S Werkplekorganisatie-1

Voordeel is dat onmiddellijk gezien wordt dat er iets gedaan wordt. En het werkt! .....prettiger, makkelijker, minder zoekwerk, dus doorgaan met de acties, jazeker.!!!! 

Minitab 17
Diverse workshops zoals oa  "5S-werkplekorganisatie of Minitab voor beginners" zijn snel te organiseren. 

Aanvraag informatie


Call Now Button

X