Yellow Belt Lean Management Training

Lean Six Sigma - van Preventie naar Perfectie

Doelgroep & Doelstellingen & Resultaat van de Yellow Belt Lean Management Training

Doelgroep - De LSSC-training Yellow Belt Lean Management is uitstekend geschikt voor alle medewerkers die direct betrokken zijn bij de uitvoering van het proces. Onder begeleiding van een ervaren Green Belt zijn zij in staat om binnen een team verbeterprojecten op te pakken. Na deze training is vervolg naar Yellow Belt Lean Six Sigma of Green Belt Lean Management mogelijk.

Doelstelling - Waarom deze training? Na deze training wordt duidelijk dat de werkprocessen, mits goed op elkaar afgestemd duidelijke voordelen biedt voor zowel de medewerkers, de organisatie en de klanten. U kunt overbodige activiteiten identificeren en procesprestaties objectiever beoordelen. U herkent diverse instrumenten waarmee de processen efficiënter kunnen worden ingericht. De beroemde 8 verspillingen herkent u in de praktijk. Door hier samen aan te werken volgens de DMAIC methode zijn betere procesprestaties en een hogere kwaliteit het resultaat.

Resultaat - U kent de filosofie en basisprincipes van Lean Six Sigma en de DMAIC Methode
U beschikt over kennis van procesverbetering, de 8 verspillingen. U begrijpt de noodzaak om de Lean Six Sigma-methode toe te passen in uw organisatie. U bent optimaal voorbereid op het Yellow Belt Lean Management examen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inhoud
In deze uitgebreide training leer je eerst de achtergronden van Lean Management en Six Sigma kennen en hoe deze twee elkaar versterken. We leren je alle belangrijke instrumenten uit de Lean Six Sigma toolbox en je gaat er zelf actief mee aan de slag. In deze training gebruiken we daarvoor een diversiteit aan Lean games, video’s en een praktijksimulatie. Op deze manier wordt de theorie direct zichtbaar in de praktijk.

Het is belangrijk dat verbeteringen worden doorgevoerd en geaccepteerd door management en medewerkers. Daarom krijgt het onderwerp verandermanagement veel aandacht tijdens deze Lean Six Sigma Black Belt training. De training is opgesteld volgens de 5 stappen van de Lean Six Sigma methodiek: Define, Measure, Analyze, Improve en Control (DMAIC).

Lean Game
Tijdens de opleiding wordt de door LSSC zelf ontwikkelde ‘Lean Moer-Bout game’ gespeeld. In de trainingen speciaal voor de industrie zal hier een simulatie plaatsvinden tussen een leverancier, die bestellingen via de webshop binnenkrijgt en vervolgens via diverse afdelingen en externe partijen laat afleveren bij de klant. Een zeer reële situatie waar gekeken wordt naar de beroemde verspillingen, de flow in het proces en de bottlenecks. Voor dienstverlenende bedrijven vindt er een Game plaats die zich meer richt op de flow binnen de samenwerkende afdelingen.

Overzicht v.d. tools

Hieronder vindt u een overzicht van de tools en onderwerpen die worden behandeld tijdens de training:

 • Lean Management Principes (Waarde, Waardestroom, Flow, Pull, Perfectie)
  •           Project Management (Roles & Responsibilities, Project Charter, DMAIC,
  •           Voice of the Customer & CTQ Flowdown
  •           Process Performance Metrics
  •           Process Flow Mapping & SIPOC
  •           5S werkplekorganisatie
  •           VSM – Value Stream Mapping (Current & Future)
  •           Lean simulatiegame, Six Sigma case & proefexamen 

Programma - Yellow Belt trainingsprogramma

 • Introductie in Lean Six Sigma
  o          Waar komen de methodieken vandaan?
  o          Hoe versterken Lean en Six Sigma elkaar?
  o          Voorbeelden van effectieve Lean Six Sigma projecten
  o          Klantwaarde en 8 vormen van verspilling
 • Define
  o          Opstarten van een projec
  o          Voice of the Customer
  o          Value Stream Mapping & Makigami
 • Measure
  o          Data en data verzamelen
  o          Flow en Pull
  o          Kanban
 • Analyze
  o          Basiskennis statistiek
 • Improve
  o          Oplossingen genereren
  o          Selecteren van de beste oplossingen
 • Control
  o          Perfectie
  o          5S, Kaizen en Poka Yoke

Studiewijze
Tijdens de opleiding staat het werken volgens de Lean Six Sigma- methodiek centraal. Door theorie, oefeningen en eventuele praktijkopdrachten raakt u thuis in de materie. Oefeningen en proefexamens bereiden u optimaal voor op het Yellow Belt - Lean management examen. De gehele opleiding wordt op interactieve wijze verzorgd door een Master Black Belt met een brede ervaring in de toepassing van de Lean Six Sigma- methodiek.

Incompany
Deze training kan incompany worden verzorgd. Een incompany training biedt u de mogelijkheid om de training bedrijfsspecifiek te maken, zodat tijdens de training direct de vertaalslag wordt gemaakt tussen de theorie en uw eigen praktijk. Neemt u contact met ons op voor de diverse mogelijkheden. Bij meerdere deelnemers per bedrijf is een groepstarief bespreekbaar

Certificering (klik voor meer info)

De LSSC Trainers & Coaches
Gecertificeerde en ervaren Black Belts / Lean expert met meer dan 5 jaar concrete praktijkervaring. Ervaren met het werken met operationele teams en makkelijk schakelend tussen de werkvloer, lijnmanagement en project/programmaorganisatie.

Meer info nodig? - Studielast, internationale certificering, tijdsduur
Klik op deze button: Factsheet Trainingen

Factsheet Trainingen

Call Now Button

X