Yellow Belt Lean Six Sigma Training

Lean Six Sigma - van Preventie naar Perfectie

Doelgroep & Doelstellingen & Resultaat van de Yellow Belt Lean Six Sigma training

Doelgroep - De LSSC-training Yellow Belt Lean Six Sigma is uitstekend geschikt voor alle medewerkers die direct betrokken zijn bij de uitvoering van het proces. Onder begeleiding van een ervaren Green Belt zijn zij in staat om binnen een team verbeterprojecten op te pakken. Na deze training is vervolg naar Green Belt Lean Management of Green belt Lean Six Sigma mogelijk.

Doelstelling - Waarom deze training? Na deze training wordt duidelijk dat de werkprocessen, mits goed op elkaar afgestemd duidelijke voordelen biedt voor zowel de medewerkers, de organisatie en de klanten. U kunt overbodige activiteiten identificeren en procesprestaties objectiever beoordelen. U herkent diverse instrumenten waarmee de processen efficiënter kunnen worden ingericht. De beroemde 8 verspillingen herkent u in de praktijk. Door hier samen aan te werken volgens de DMAIC methode zijn betere procesprestaties en een hogere kwaliteit het resultaat.

Resultaat - U kent de filosofie en basisprincipes van Lean Six Sigma en de DMAIC Methode
U beschikt over kennis van procesverbetering, de 8 verspillingen. U begrijpt de noodzaak om de Lean Six Sigma-methode toe te passen in uw organisatie. U bent optimaal voorbereid op het Yellow Belt Lean Management examen.

Inhoud
In deze uitgebreide training leer je eerst de achtergronden van Lean Management en Six Sigma kennen en hoe deze twee elkaar versterken. We leren je alle belangrijke instrumenten uit de Lean Six Sigma toolbox en je gaat er zelf actief mee aan de slag. In deze training gebruiken we daarvoor een diversiteit aan Lean games, video’s en een praktijksimulatie. Op deze manier wordt de theorie direct zichtbaar in de praktijk.

Het is belangrijk dat verbeteringen worden doorgevoerd en geaccepteerd door management en medewerkers. Daarom krijgt het onderwerp verandermanagement veel aandacht tijdens deze Lean Six Sigma Yellow Belt training. De training is opgesteld volgens de 5 stappen van de Lean Six Sigma methodiek: Define, Measure, Analyze, Improve en Control (DMAIC).

Lean Game
Tijdens de opleiding wordt de door LSSC zelf ontwikkelde ‘Lean Moer-Bout game’ gespeeld. In de trainingen speciaal voor de industrie zal hier een simulatie plaatsvinden tussen een leverancier, die bestellingen via de webshop binnenkrijgt en vervolgens via diverse afdelingen en externe partijen laat afleveren bij de klant. Een zeer reële situatie waar gekeken wordt naar de beroemde verspillingen, de flow in het proces en de bottlenecks. Voor dienstverlenende bedrijven vindt er een Game plaats die zich meer richt op de flow binnen de samenwerkende afdelingen.

Overzicht v.d. tools
Hieronder vindt u een overzicht van de tools en onderwerpen die worden behandeld tijdens de training:

           Lean Management Principes (Waarde, Flow, Pull, ..)
           Project Management (Roles & Responsibilities, Project Charter, DMAIC, ..)
           Voice of the Customer & CTQ Flowdown
           Process Performance Metrics
           Process Flow Mapping & SIPOC & Makigami
           5S werkplekorganisatie
           VSM – Value Stream Mapping (Current & Future)
           Kaizen Continu verbeteren / PDCA
           Lean simulatiegame, Six Sigma case & proefexamen

 

Programma - Yellow Belt trainingsprogramma

           Introductie in Lean Six Sigma
o          Waar komen de methodieken vandaan?
o          Hoe versterken Lean en Six Sigma elkaar?
o          Voorbeelden van effectieve Lean Six Sigma projecten
o          Klantwaarde en 8 vormen van verspilling

           Define
o          Opstarten van een project
o          Voice of the Customer
o          Value Stream Mapping

           Measure
o          Data en data verzamelen
o          Flow en Pull
o          Kanban

           Analyze
o          Basiskennis statistiek

           Improve
o          Oplossingen genereren
o          Selecteren van de beste oplossingen

           Control
o          Perfectie
o          5S, Kaizen en Poka Yoke
o         

Duur v.d. training
Deze Yellow Belt Lean Six Sigma opleiding bestaat uit 2 dagen. De training wordt gegeven in 2 blokken van 1 dag, verdeeld over een periode van 1 maand. De trainingsdagen zijn van 09:30 tot 16:00 uur. Tussen de blokken door worden huiswerk opdrachten gegeven. Deze worden in de groep behandeld. Flexibiliteit mag van ons verwacht worden. Is er door de werksituatie geen mogelijkheid overdag dan zijn avondtrainingen op verzoek mogelijk. Eventueel is ook de zaterdag in te plannen. Mogelijkerwijs zal dan de totale periode verlengd worden, maar is uiteraard bespreekbaar.

Niveau/vooropleiding
MBO/ HBO

Studiebelasting
U haalt het meeste rendement uit een Lean Six Sigma Black Belt training als u voor en na het eerste blok de leerstof bestudeert en het volgende trainingsblok alvast doorneemt. Onze vuistregel is 8 uur les is 8 uur voorbereiding en bestudering. De studiebelasting bedraagt daarmee circa 16 uur.

Minimum aantal deelnemers
De training gaat door bij minimaal 5 deelnemers.

Studiewijze
Tijdens de opleiding staat het werken volgens de Lean Six Sigma- methodiek centraal. Door theorie, oefeningen en eventuele praktijkopdrachten raakt u thuis in de materie. Oefeningen en proefexamens bereiden u optimaal voor op het Yellow Belt - Lean Six Sigma examen. De gehele opleiding wordt op interactieve wijze verzorgd door een Master Black Belt met een brede ervaring in de toepassing van de Lean Six Sigma- methodiek.

Praktijkopdracht: (optioneel)
Voor deze Yellow Belt opleiding niet van toepassing

Coaching (Niet voor niets Lean Six Sigma Coaching)
Voor deze Yellow Belt opleiding niet van toepassing

LSSC Locaties
De trainingen vinden plaats op goed bereikbare trainingslocaties op de volgende locaties in Nederland. Er is altijd wel een training bij u in de buurt.

LSSC Locatie

Incompany
Deze training kan incompany worden verzorgd. Een incompany training biedt u de mogelijkheid om de training bedrijfsspecifiek te maken, zodat tijdens de training direct de vertaalslag wordt gemaakt tussen de theorie en uw eigen praktijk. Neemt u contact met ons op voor de diverse mogelijkheden. Bij meerdere deelnemers per bedrijf is een groepstarief bespreekbaar
.

Investering

Deze complete 2-daagse Yellow Belt Lean Six Sigma opleiding kost € 600,- per deelnemer. De prijs is exclusief BTW maar inclusief:

        Nederlandstalige trainingsmanual ppt

        Templates

        deelname lean game

        officieel certificaat van deelname

        lunch op de LSSC locaties

Package Deal
Doorstappen naar een vervolgtraining om het maximale uit uw training te halen? Een forse korting bieden wij aan als u van een Yellow Belt training doorstapt naar een Green Belt training.

        Wilt u meer medewerkers certificeren, dan is een projectprijs mogelijk.

Studie financiering en fiscale regelingen
» Wellicht komt u hiervoor in aanmerking ...klik hier voor meer info....

Certificering

Na afloop van deze Yellow Belt Lean Six Sigma training eindigt deze met een Nederlandstalig examen welke leidt tot een theoriecertificering en ontvangt u na het behalen van het benodigde aantal punten (Minimaal 70% goed) een internationaal erkend LSSC Lean Six Sigma Yellow Belt certificaat.

Om dit te bereiken dient u te voldoen aan de volgende eisen:
Het certificaat van deelname. Deze heeft u behaald door de volledige training te volgen. Er mag geen dag worden gemist. Extreme situaties zijn uiteraard bespreekbaar.
Theorie examen. Kennis van de theorie wordt getoond door het maken van een examen. Hierin worden alle onderdelen van de training getoetst. Het gaat hierbij om een examen dat bestaat uit 30 multiple choice vragen.

Minitab - In de Six Sigma e-Learnings en trainingen zal Minitab gebruikt worden.
Yellow Belts: beperkte info    Green Belts: begrijpen      Black Belts: gebruiken
Meer info klik hier..... 

De LSSC Trainers & Coaches
Gecertificeerde en ervaren Black Belts / Lean expert met meer dan 5 jaar concrete praktijkervaring. Ervaren met het werken met operationele teams en makkelijk schakelend tussen de werkvloer, lijnmanagement en project/programmaorganisatie.

 

© leansixsigmacoaching.nl Alle rechten voorbehouden
Call Now Button