FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder staan antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag/antwoord er niet bij?
Neem dan even contact met ons op.

 

Producten

Lean en Six Sigma worden vaak samen genoemd. Belangrijk is het om te weten dat het wel degelijk 2 verschillende disciplines zijn. Organisaties weten vaak niet goed hoe te starten met verbetertrajecten. Voor het selecteren van de juiste training geven wij een korte uitleg. Deze trainingen zijn altijd maatwerk en afhankelijk van uw organisatie, de vooropleiding en/of kennisstand van uw medewerkers. Lean Doel van Lean is om een proces te creëren waarbij zo veel mogelijk waarde wordt toegevoegd en verspillingen worden geëlimineerd. Dit resulteert in een output in lijn met de verwachtingen van de klant en in een minimale doorlooptijd. In onze Lean trainingen leert u dus om zo efficiënt mogelijk aan de klantvraag te voldoen, met zo min mogelijk verspillingen. Six Sigma Uitgangspunt bij Six Sigma is de variatie die elk proces kent, te verminderen. Doordat we een systematische aanpak hanteren (Define, Measure, Analyze, Improve en Crontrol (DMAIC)), waarbij diverse statistische tools worden gebruikt om de oorzaak van de variatie te achterhalen, kunnen de processen worden verbeterd tot een zogenaamd Six Sigma niveau. Dit houdt in dat we in slechts 3,4 keer op de 1 miljoen een situatie hebben waarin niet wordt voldaan aan de klantverwachtingen. De filosofie van Six Sigma is dus dat elke organisaties moet streven om haar processen op een Six Sigma niveau te krijgen, waarbij dus in vrijwel alle gevallen aan de klantverwachting wordt voldaan. In onze Lean Six Sigma trainingen leert u dus behalve de Lean tools ook statistiek in te zetten en toe te passen om met een statistische nauwkeurigheid precies die producten en diensten te leveren die voldoen aan de verwachtingen en specificaties van de klant. Belangrijk nog om te weten dat de keuze om een training Lean Management of Lean Six Sigma te volgen vaak afhangt in welke branche men werkzaam is en/of welke functie men heeft.
Diverse mogelijkheden om de LSSC training met heel veel plezier te volgen en succesvol af te sluiten. Maak de voor u juiste en bij u passende keuze. Een druk leven met veel andere activiteiten? Dan is E-Learning een uitstekende keuze. In uw eigen tempo helemaal zelf bepalen wanneer en waar en hoelang. Heeft u behoefte aan extra uitleg en voelt klassikaal dan toch vertrouwder dan is inschrijven voor een training op een LSSC locatie een optie. Met meer collega's van hetzelfde bedrijf op de eigen locatie en zelfs met ondersteuning bij gerichte praktijkopdrachten kunnen wij u van dienst zijn.
Je kunt op eenvouddige wijze aanmelden en inloggen waardoor je onbeperkt toegang hebt tot het lesmateriaal. Waar je ook bent een wanneer jij tijd hebt. In de praktijk hebbeen deelnemers hun Green Belt of Black Belt training theorie binnen 3-6 maanden doorlopen. Bij ziekte of andere situaties overleggen we gewoon even met elkaar en komt er een aanpassing. Alle info is te downloaden naar je eigen omgeving.
Blended learning is een didactisch concept dat de verschillende leercontexten - groepsbijeenkomsten, werkplek, leerteam, individueel - met elkaar verbindt vanuit een digitale leeromgeving. Dat zorgt voor een gevarieerde manier van kennisverwerving en kennisdeling, die goed aansluit bij persoonlijke leervoorkeuren. In onze opvatting van blended learning staat het leren van de student centraal. Door specifiek aandacht te besteden aan het leren op de werkplek zorgt blended learning voor een goede aansluiting op de beroepspraktijk.

Vooropleiding

Dat verschilt vaak per persoon, want praktijkervaring kan enorm veel bieden op het gebied van Lean Management. Als basis kun je rekening houden met: Yellow Belt - MBO Green Belt -MBO / HBO Black Belt - HBO+ Ook verschillen de vooropleidingen qua vakkenpakket vaak en is de keuze op het gebied van wiskunde een prettige bijkomstigheid bij de Lean Six Sigma opleidingen. Echter tot en met Green Belt is het wiskunde-deel redelijk beperkt en met MBO+ ook goed te volgen.

Deelnemers

Een minimum aantal is nodig om het kostenplaatje te kunnen dekken. Het lage maximum aantal deelnemers is bewust gekozen om voldoende aandacht te kunnen besteden aan elke cursist. Daar heb je recht op en wij willen iedereen vol aandacht kunnen geven om succesvol de opleiding te kunnen afronden.

Coaching

In veel gevallen is een theoretische opleiding weliswaar een belangrijke stap en kunnen velen het vertalen naar hun eigen praktijk maar je kunt er ook moeite mee hebben. Een coaching tijdens de training en ook tijdens de optionele praktijkopdracht is vaak welkom. Ook na afsluiting kan er behoefte zijn aan coaching om in de werksituatie te kunnen begeleiden. Je wilt een succesvol gestart project ook succesvol afsluiten en niet halverwege stranden.

Praktijkopdracht

Het is niet perse nodig maar het kan welkom zijn. Stel je voor dat je tijdens de training een praktijkopdracht kunt doen in je bedrijf en dan het stappenplan volgt van de theorie. Dat maakt het vaak erg duidelijk en zeker omdat je succesvol zult zijn. Daarbij kun je rekenen op je coach die kan begeleiden wanneer jij dat wilt.

Systeemvereisten

Voor de Green Belt Lean Six Sigma en de Black Belt training moet je beschikken over een pc met daarop de programma’s Excel, Powerpoint en Minitab (statistisch softwareprogramma, versie 17). MiniTab 17 omdat je data op eenvoudige maar professionele grafische wijze kunt gebruiken om data-analyses te kunnen maken en overtuigende te presenteren. De investering is niet goedkoop maar er is de mogelijkheid om tijdens de training gebruik te maken van de gratis proeflicentie. Let op: MiniTab 17 draait onder Windows. Mocht je een Mac hebben dan dien je Windows te installeren op bijvoorbeeld een virtuele omgeving. De 30 dagen gratis proeflicentie draait helaas niet op een virtuele omgeving.

Trainingsinfo

Dat is verschillend maar de basis is als volgt: Yellow Belt LM en LSS 2 dagen Green Belt LM 5 dagen Green Belt LSS 6 dagen Black Belt 10 dagen
Bij de dagtrainingen starten we om 09:30 uur en zijn klaar om 16:00 uur. Tussendoor gebruiken we gezamenlijk de lunch ca 45 minuten en hebben we tussendoor 2x een kleine koffiepauze van 1 minuten. De avondtrainingen starten standaard om 19:00 uur en daar zijn we om 22:00 uur klaar. Ook hier hebben we 2x een kleine koffiepauze.
Je mag rekening houden , afhankelijk van de keuze, met een studiebelasting van: Yellow Belt LM en LSS ca 16 uur Green Belt LM 40 uur GB LSS 60 uur en Black Belt 80 uur. Uiteraard kan hier de vooropleiding zorgen voor meer of minder studiebelasting.

Examen

Dat is verschillend.Afhankelijk van de training: Yellow Belt LM en LSS 20 vragen =60 minuten Green Belt LM 40 vragen = 60 minuten Green Belt LSS 50 vragen =120 minuten Black Belt 50 vragen =120 minuten
Het minimum percentage om te slagen is 70%. Voor alle duidelijkheid: Yellow Belt LM en LSS 20 vragen = 14 goed is ok Green Belt LM 40 vragen = 28 goed is ok Green Belt LSS 50 vragen = 35 goed is ok Black Belt 50 vragen = 35 goed is ok
Ja, alle vragen zijn multiple choice, maar dat zal het beslist niet eenvoudiger maken. Er zijn namelijk ook vragen waar meerdere antwoorden mogelijk zijn. Soms is er rekenwerk voor nodig om tot de juiste uitkomst te komen en de goed keuze te maken.

Investering

LSSC wil dat iederen de theorie van de Belt-trainingen kan volgen. Niet altijd is een werkgever bereid om deze trainingen te betalen. Of je zit in een situatie waarin je geen werkgever hebt. LSSC wil dan dat jij net dat beetje extra kunt bieden waardoor jijheet verschil kunt maken.
zie de productpagina. Door eventuele maandkortingen kunnen deze wisselen.
Inbegrepen in de prijs. Geen verdere bijkomende kosten.
Meerdere medewerkers op uw bedrijf die dezelfde training willen volgen? Dat geeft mogelijkheden om een scherpe aanbieding te doen. Vraag naar de mogelijkheden.
Doorstappen van de ene training naar een vervolgtraining. Laat u informeren over de speciale aanbiedingen die kunnen oplopen tott wel 40%
© leansixsigmacoaching.nl Alle rechten voorbehouden
Call Now Button

X